Autor |
Wiadomość |
zgolbethd uhisydgba
|
Wysłany:
Śro 11:10, 29 Sie 2007 Temat postu: |
|
zfdhmn nkexhoc cbmru ncqrtxwd uhlqgb gckijloxa cyhrmpi |
|
|
Tammy8681
|
|
|
Emma8858
|
|
|
Anthony5636
|
|
|
Sandra5108
|
|
|
Emma7933
|
|
|
Blizbor
|
Wysłany:
Śro 20:36, 27 Lip 2005 Temat postu: |
|
Sława !
Slawista napisał :
Cytat: |
Hehehe, tylko czekać jak McDonalds wprowadzi McPodpłomyka |
Dobre, w mordkę misia..... Ale i tak bym tego nie zjadł, bo pewnie by sterydami nafaszerowali - jak wszystko w McDonald's - sama chemia
Pozdrawiam ! |
|
|
Slawista
|
Wysłany:
Śro 20:07, 27 Lip 2005 Temat postu: |
|
Hehehe, tylko czekać jak McDonalds wprowadzi McPodpłomyka |
|
|
Arthurius
|
Wysłany:
Śro 20:03, 27 Lip 2005 Temat postu: |
|
W Wielkopolsce i na Mazurach naleśniki je się na ciepło,smarując je czymś, twarogiem, jogurtem, dzemem albo farszem z grzybow i kapusty co przeksztalca je w krokiety...podpłomyki sa o wiele bardziej suche, i cienkie
wszystko pycha...dziewka z Jantara na festynie biskupińskim piekła takie na blasze... |
|
|
maly
|
Wysłany:
Śro 11:46, 27 Lip 2005 Temat postu: . |
|
jesli sie przyjżycie to zobaczycie że sa dość zbite, suche, (naleśniki są przecież bardziej płynne) pozatym na 2 zdjęciu widac że używaja kupnej mąki, z mąki samodzielnie mielonej są ciemniejsze i nie maja takiej ładnej konsystencji. |
|
|
maly
|
Wysłany:
Śro 11:14, 27 Lip 2005 Temat postu: . |
|
czyli ta dziewka robiła podpłomyki z przepisu z jajkami, a dodatkowo musiała dodać niewiele, ale za to dobrze mielonej mąki?! ciasto na podpłomyki było robione z mąki mielonej na żarnie, co dawało taką raczej średnio mieloną mąke. pozatym ciasto to powinno byc dość suche(dużo mąki, mało mleka i jajek), mleko i jajka dodawali by miało to jakikolwiek smak, no i żeby mąka sie kleiła! jak znajde jakieś zdjęcia podpłomyków to zamieszcze tutaj. |
|
|
Blizbor
|
Wysłany:
Wto 18:49, 26 Lip 2005 Temat postu: |
|
Sława !
No tak, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby jeść je także na ciepło A pozatym to sposób przygotowania jest taki sam U Nas, w Szczecinie miał miejsce w zeszłym roku festyn na pożegnanie lata i na tym festynie była też Drużyna Grodu Trzygłowa i jedna niewiasta z tej Drużyny (swoją drogą - śliczna była ) właśnie podpłomyki robiła i te podpłomyki wyglądały dokładnie tak jak naleśniki
Pozdrawiam ! |
|
|
Slawista
|
Wysłany:
Wto 18:33, 26 Lip 2005 Temat postu: |
|
Chwila moment, przecież naleśniki je się głównie na zimno |
|
|
Blizbor
|
Wysłany:
Wto 18:24, 26 Lip 2005 Temat postu: |
|
Sława !
A właśnie, że podpłomyki wyglądają tak jak naleśniki i mógłbym nawet pokusić się o stwierdzenie, że współczesne "naleśniki" to nic innego jak podpłomyki
Pozdrawiam ! |
|
|
Gość
|
Wysłany:
Wto 18:17, 26 Lip 2005 Temat postu: |
|
Hmm... Składniki podobne jak do naleśników... Rozumiem jednak, że konsystencja była inna? |
|
|